RING OSS - 054-220 89 38

Takläggare Karlstad

RING OSS - 054-220 89 38

Tegel- och papptak

Vi lägger olika slags tak

Vilket tak vill du ha? Oftast är det flera olika faktorer som påverkar valet av material till sitt yttertak. Som takläggare i Karlstad vet vi att det bästa resultatet avgörs baserat på fastighetens arkitektur och vad som blir snyggast mot den fasad som du har. Men vi förstår självklart att prisfrågan kan spela en viktig roll. Därför reder vi, som erfarna takläggare i Karlstad, ut skillnaderna mellan tegeltak och papptak.

Nyfiken på fler typer av tak? Ta kontaktoch ställ dina frågor om material till en kunnig takläggare i Karlstad!

Tegeltak

Tegeltak kostar en bra slant mer än papptak, men håller bra mycket längre än papptaket. Så egentligen spelar kostnaden – i det långa loppet – inte så stor roll även om det initialt spelar stor roll. Däremot kan du som är husägare, se det som en investering i det hus som du äger. Tegeltak kostar mellan 500-800 kronor/kvadratmeter. Allt beror på vilket tegel du väljer. Och som vid andra tak tillkommer andra inköp till taket, såsom råspont, ställningar, plåt till isolering med mera. Vill du veta mer om tegeltak? Kontakta din lokala takläggare i Karlstad – vi finns här för dig.

Papptak

Papptak låter i mångas öron som ett billigare material med sämre kvalitet. Men det är långt från sanningen. Papptak kan (nästan) jämföras med att asfaltera sitt tak, för att förenkla hela beskrivningen av tillverkning av papptak. Skivor av papp bränns fast med värmepistol och läggs över vartannat. På så sätt blir taket mycket tätt och skyddas från nederbörd. För att få ett så bra och hållbart tak som möjligt ska du anlita en duktig takläggare i Karlstad.

Fördelarna med papptak är den att du får fina, platta linjer på taket. Papptak blev just därför ett mycket populärt yttertaksmaterial under 1950- och 60-talet, och populariteten har hållit i sig ända sedan dess. En fördel med papptak är priset, som är flera tusenlappar lägre, per kvadratmeter, än tegeltak. Vill du veta mer om papptak? Kontakta oss så berättar vi utifrån vår roll som takläggare i Karlstad. Takläggare i Karlstad lägger papptak