Takläggare Karlstad

RING OSS - 054-220 89 38

Tegel- och papptak

Vi lägger olika slags tak

Vilket tak vill du ha? Oftast är det flera olika faktorer som påverkar valet av material till sitt yttertak. Detta bör du välja beroende på fastighetens arkitektur, och vad som blir snyggast mot den fasad som du har. Men ofta påverkar det pris som du får betala, valet av material till yttertaket. Därför tar vi här upp de slags tak som både är billigast och dyrast. 

Tegeltak

Tegeltak kostar en bra slant mer än papptak, men håller bra mycket längre än papptaket. Så egentligen spelar kostnaden – i det långa loppet – inte så stor roll även om det initialt spelar stor roll. Däremot kan du som är husägare, se det som en investering i det hus som du äger. Tegeltak kostar mellan 500-800 kronor/kvadratmeter. Allt beror på vilket tegel du väljer. Och som vid andra slags tak tillkommer andra inköp till taket, såsom råspont, ställningar, plåt till isolering etc.

Papptak

Papptak låter antagligen både som ett billigare material med sämre kvalitet, än vad det egentligen är. Nu är ju inte papptak, varken av papper eller kartong. Det är istället som att (nästan) asfaltera sitt tak, för att förenkla hela beskrivningen av tillverkning av papptak. Skivor av papp bränns fast med värmepistol och läggs över vartannat. På så sätt blir taket mycket tätt och skyddas från nederbörd.

Fördelarna med papptak är den att du får fina, platta linjer på taket. Papptak blev just därför ett mycket populärt yttertaksmaterial under 1950- och 60-talet, och populariteten har hållit i sig ända sedan dess. En fördel med papptak är priset, som är flera tusenlappar lägre, per kvadratmeter, än tegeltak. Väljer du Mataki Unotech takpapp kan det kosta kring 135 kronor/kvadratmeter.

Ta kontakt och ställ dina frågor om material till just ditt tak!

Vi lägger papptak

DP Byggservice AB


Järnvägsgatan 15
467 40 Grästorp

054-220 89 38

[javascript protected email address]

559005-7138


Takläggning

Tegel- och papptak

Plåtslageri


logo-image

Om Oss

Vi erbjuder takläggning, takbyte och byggnation i Karlstad

Läs mer om oss

Personuppgiftspolicy

Kontakt

DP Byggservice AB

Org nr: 559005-7138
Järnvägsgatan 15
467 40 Grästorp
Tel: 054-220 89 38

Hitta hit